Ham Camp Friedrichshafen 2024

Avtor: Žiga [S50ZK]
27. 6. 2024

27. 6. 2024 - Pot na sejmišče

Štirje člani slovenske Youth ekipe Lara Marija [S51MG], Neja [S59NV], Primož [S54UNC] in Žiga [S50ZK] s spremljevalcem Lovrom [S50V] smo se ob osmi uri zjutraj odpravili proti sejmišču v Friedrichshafnu, kjer smo se pridružili mednarodnem Ham Campu, ki ga organizira nemški radioamaterski klub DARC.
Po sedmih urah vožnje smo prispeli na cilj, kjer smo se prijavili na recepciji, prejeli svoje izkaznice in bili razporejeni v spalne prostore. Spoznali smo veliko mladih, s katerimi smo že navezali prijateljske odnose, seveda pa smo morali izobesiti tudi našo klubsko zastavo.
Pot v Friedrichshafen
Izkaznice
Spalni prostori
Izobešena zastava Radiokluba Vegova

28. 6. 2024 - Prvi dan dogodivščin

Zjutraj smo se zgodaj prebudili in se pripravili za obisk bolšjaka in sejma. Na bolšjaku si je Primož [S54UNC] kupil svojo prvo kratkovalovno postajo Kenwood TS590S, Žiga [S50ZK] pa si je kupil nov antenski stolp. Obiskali smo tudi stojnico Zveze radioamaterjev Slovenije, ki so jo pripravili člani Radiokluba Sevnica [S50TTT].
Ob 13. uri smo se udeležili podelitve priznanj YOTA tekmovanja za leto 2023, kjer so si 3. mesto v skupinski kategoriji prislužili Jakob [S52KJ], Lara Marija [S51MG] in Nejc [S56NE], na decembrskem tekmovanju pa je naš član Nejc [S56NE] dosegel prvo mesto v Youth kategoriji.
Lara Marija [S51MG] in Neja [S59NV] sta po sejmu opravljali izzive in si s tem prislužili žige, ki so ju povedli do praktične nagrade. Primož [S54UNC] in Žiga [S50ZK] sta svoj pečat pustila na steni s svojimi QSL karticami.
V večernih urah smo se odpravili na skupno večerjo, namenjeno vsem mladincem, kjer smo se ob dobri hrani pozabavali in nasmejali. Večer smo zaključili z razgledom s stolpa ob jezeru.
Stojnica Zveze radioamaterjev Slovenije
Podelitev priznanj tekmovanja YOTA 2023
Prejetje nagrade za pridobljene žige
QSL kartici naših mladincev
YOTA Ham Camp večerja
Razgled s stolpa

29. 6. 2024 - Druženje z mladimi

Danes smo svoj zadnji dan preživeli predvsem v družbi drugih mladih radioamaterjev, vmes pa smo tudi našli nekaj trenutkov za obisk drugih aktivnosti.
Žiga [S50ZK] in Tilen [S56CT] sta se udeležila predavanja o nemški arktični raziskovalni postaji, Primož [S54UNC] pa se je udeležil mladinskega srečanja, namenjenega zbiranju idej o novih aktivnostih za mlade.
Udeležili smo se predaje YOTA zastave, ki je zdaj v lasti češkega radiokluba, ki se že pridno pripravlja na YOTA poletni kamp v Pragi. Obiskali smo tudi stojnico Zveze radioamaterjev ZDA (ARRL), kjer smo spoznali predsednika Ricka Rodericka.
S tem smo zaključili naš tridnevni kamp v Friedrichshafnu. Jutri nas čaka pot domov, zagotovo pa se ga bomo udeležili še naslednje leto.
Sejem
Predavanje arktične raziskovalne postaje
Predaja YOTA zastave
Stojnica YOTA
Stojnica ARRL