Radioklub se predstavi

Avtor: Žiga [S50ZK]
18. 2. 2023
Kot vsako leto so se tudi letos na Vegovi Ljubljana organizirali Informativni dnevi. Potekali so 17. in 18. februarja na Vegovi ulici 4. Ker so se tokrat po dveh dolgih letih spet odvijali v živo, smo to priložnost zgrabili in organizirali krajšo predstavitev radiokluba.
V petek dopoldan je bil organiziran sprehod po stojnicah, kjer smo imeli razstavljene raznorazne eksponate. Obiskovalci so si lahko ogledali bazno, mobilno in ročno radijsko postajo. Dve ročni postaji smo izkoristili pri demonstraciji klubskega SSTV-ja, ki je s pritiskom na gumb fotografiral mimoidočega, fotografijo pretvoril v zvok in nato prenesel na sprejemni računalnik. Za prikaz smo imeli tudi dva programsko definirana radija, na katerih smo poslušali simpleksne frekvence in repetitor Krim [S55VLJ], sprejemala pa sta s pomočjo doma narejenih anten: groundplane antene, namenjene dvometrskem območju, ter random wire anteno, s katero smo sprejemali kratkovalovna področja.
V petek popoldan in soboto dopoldan pa smo imeli v sklopu dejavnosti Vegovacraft še predstavitev našega delovanja. Trenutno nas šteje 23 članov, po končanem izpitu pa upamo, da bo ta številka nekoliko višja.
Stojnica radiokluba na Informativnih dnevih 2023
Arnoltova [S57ED] predstavitev radiokluba na Informativnih dnevih 2023
Ogromna zahvala gre Arnoltu [S57ED] in Aleksandru [S54SA] za enkratno predstavitev radiokluba pred publiko, zahvalili bi se pa tudi Primožu [S54UNC], Jakobu [S52KJ], Nejcu [S51NB] in Žigi [S50ZK] za pomoč pri postavitvi razstavnega prostora in pravočasni prenovi spletne strani. Nazadnje bi se zahvalili Vegovi Ljubljana in predvsem prof. Alešu Volčiniju, ki nam je omogočil predstavitev publiki.
Do prihodnjič, 73