Informativni dnevi 2024

Avtorja: Primož [S54UNC] in Jakob [S52KJ]
23. 2. 2024
V petek in soboto, 16. in 17. februarja, smo se predstavili na informativnih dnevih Vegove Ljubljana. Na predstavitvi so sodelovali Tadej, Aljaž [S57AZJ], Svit [S54RSV], Aleksandar [S54SA] in Primož [S54UNC], ki so predstavili delovanje kluba in razstavili nekaj eksponatov.
Razstavili smo našo nedavno pridobljeno kratkovalovno radijsko postajo FLEX-6400, s katero smo sprejemali radijske valove s celega sveta. Zveze, ki smo jih dekodirali v načinu FT8, smo prikazovali na ekranu in hkrati tudi izrisovali na zemljevidu.
Med zanimivejšimi eksponati so bile naše samogradnje, kot je SSTV oddajnik in replika Radio Kričača. SSTV oddajnik je bil povezan na tipko, ki je omogočil obiskovalcem, da so zajeli svojo sliko in jo poslali preko radijskih valov. To sliko je nato sprejel in izrisal računalnik, ki je bil povezan na SDR sprejemnik.
Informativni dnevi so bili odlična priložnost za promocijo našega kluba in spodbujanje zanimanja za radioamaterstvo med mladimi. Upamo, da smo s svojo predstavitvijo navdušili kakšnega bodočega radioamaterja, in morda celo pridobili kakšnega novega člana v klub. Veseli smo, da smo lahko sodelovali, in že nestrpno pričakujemo naslednje dogodke.
Stojnica
Stojnica
Predstavitev
FLEX-6400